Русия: САЩ са окупационна сила в Сирия

Настоява останалите там американски войници да я напуснат
24 окт 2019 20:40, Елка Василева
43
Русия: САЩ са окупационна сила в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Русия настоя всякакви оставащи в Сирия американски войници да я напуснат, като нарече САЩ окупационна сила, предаде ДПА.

"Що се отнася до присъствието на американски войници в Сирия, нашата позиция е добре известна. Само руски (военни) части присъстват законно в Сирия по покана на сирийското ръководство", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата

САЩ внезапно изтеглиха силите си от Северна Сирия по-рано този месец, броени дни преди техният натовски съюзник Турция да започне офанзива срещу кюрдските сили в региона, които Вашингтон подкрепяше, припомня БТА.

Русия, която е главният поддръжник на сирийското правителство, се споразумя с Турция тази седмица за съвместен контрол над части от Северна Сирия, която е прицел на турската офанзива. Според това споразумение кюрдските екстремисти са задължени да напуснат тези райони.

Президентът Доналд Тръмп, който нареди частичното американско изтегляне, каза в телевизионно обръщение тази седмица, че "малък брой американски войници ще останат" в Сирия, в частност за защита на петролни съоръжения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 4 години
Петрола в Сирия се "охранява" от американци !
38
7
 
1
 
! Отговори
Буги Барабата преди 4 години
До Алфа групКогато прецени ,че трябва , Русия грабва тежка брадва , нахлува в нечия държава и почва да освобождава.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Reptile"Русия била блокирала резолюцията на ООН за турската операция..."Русия и САЩ блокираха резолюцията.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОСАЩ трябва да плати на сирия военни репарации заяото войната ис ИДИЛ бяха създадени от обонго, хилърицата и саудитския *** крал.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Сащо подкрпя Саудитска арабия защото е терористична страна също като сащ.
34
4
 
6
 
! Отговори
Алфа груп преди 4 години
*** окупират и завладяват под претекст, че освобождават.Където стъпят налагат терор и беззаконие.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ревете така ***? Нали тръбяхте до вчера, че американците бягали от тручлаците и казаците? Какво стана?п.п. вожда Лилипуссин нали обяви победа още миналата година, няма ли да си прибира *** вече?
32
6
 
7
 
! Отговори
Коментиращ преди 4 години
Не просто окупационна сила, а нагли крадци на нефт!!!И не ми говорете за демокрация!!!Касва демокрация упражниха, когато опустошиха близкия изток???!!!Сега там се вижда само резултатът от американската "демокрация" - пълна разруха и мизерия за живущите, но петролът си остава за сащ!!!Вън сащ от ЕС!!!
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29Каиш Русия е "освободителна" сила в Сирия и Украйна. Освобождава страните от шанс за демокрация а?
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ: Русия е окупирала Сирия, а САЩ са окупирали ИД !
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е "освободителна" сила в Сирия и Украйна !!!Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
28
6
 
4
 
! Отговори
истина преди 4 години
Не мога да разбера защо американците трябва да са намесени в почти всеки конфликт в света?Отговора е един,защото техни службички създават тези конфликти.Знаят горещите точки по света и се почва.То не беше Виетнам,Авганистан,Либия,Сърбия,Ирак,Иран,сега Сирия и още кой знае колко за напред друга страна,а имаха опит и във Венецуела страната с най-много петрол до преди години и с добив на диаманти.Нищо не е случайно всичко се прави за смучене на пари които да влизат в определен кръг от америк.фирми.
27
7
 
10
 
! Отговори
Да не се чудите! преди 4 години
"И какво щяла да направи докараната в Сърбия С-400?"Ще подслушва, изследва и после заглушава целия натовски трявик с диаметър 1000 км
26
5
 
4
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Русия била блокирала резолюцията на ООН за турската операция... естествено, само ИМПЕРАТОРА Путин има право да спира и провежда подобни операции
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво щяла да направи докараната в Сърбия С-400? Ще бъде подслушвана, изследвана и после заглушавана от четири страни.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че доларите ще са на първо място.Руснаците 20 години живяха вързани за долара, само че от срам ги наричаха "условни единици" (у.е.) Цените се даваха в у.е. - вместо 1000 долара, 1000 у.е. На жаргон им казваха "убити еноти" за ралика от "дървените", което беше подигравателното име на рублите.
23
5
 
11
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
Американците имат доста по-сериозни проблеми а именно докараната от Русия миналата нощ в Сърбия ракетна система С 400! Факт, който не отрази никоя българска медия, но изключително показателен за световната геополитика!
22
3
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 20: Не са избягали американците, но ще пазат само нефтените кладенци. Друго не ги интересува.А до СатаНАТО: Да, естествено, за американците доларите са на първо място. Нефта - на второ.
21
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ахаа, американските войници ще останат в ,,защита на петролните съоръжения".Явно тези петролни съоръжения не са на законното правителство на Сирия и по всяка вероятност американците са ги превзели и източват петрола !--------Разбира се, че не са на Сирия.Сирия ги загуби още през 2011 година, а САЩ ги спечели от ИД. Сирия няма права там. Или трябва да платят на САЩ разходите по военната операция за освобождаване на тези територии.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така бе, каква окупационна сила? Нали бяха избягали позорно?